Hoofdcategorie
Merken a-z
 

Berkelmans schoenen

Wanneer men spreekt over historie, kwaliteit, klassiek en trendy dan hoort de collectie Berkelmans schoenen absoluut in het rijtje thuis! Mooie, sterke leersoorten, pittige combinaties, klassieke lijnen, gewaagde motieven maar alles wel met een knipoog naar bescheidenheid. Berkelmans schoenen worden gedragen door de zakelijke man, de sportieve en casual geklede heer, de jonge, leergierige student en eigenlijk iedereen die zich identificeert met deze mooie collectie heren schoenen! Berkelmans schoenen koop je vandaag nog online bij Stoute-schoenen.nl en ontvang je snel in huis! Veel shopplezier.

Berkelmans schoenen - meer dan een decennia

De familie Berkelmans is een echt leerlooierij familie. Data gaan terug naar 1825 wat wellicht nog verder terug gaat in tijd. Een bedrijf wat van familie op familie, zoon op zoon is gegaan. Maar sinds 1890 bestaat ook de firma F.A. Berkelmans waarbij zij hun eigen herenschoenen collectie zijn gaan produceren. Mooie producten waarbij de mooiste leersoorten werden vervaardigd in de schoen. Deze werden dan ook direct geleverd vanuit de looierijen van Berkelmans zelf.

 

Tweede wereldoorlog

Tijdens de tweede wereldoorlog werd er vanuit het Rijksbureau van Huiden en Leder toestemming gegeven om door te gaan met de productie van schoenen. Er werd voor het merendeel geproduceerd voor werk- en militaire schoenen. Na de oorlog was het machinepark nog geheel in tact en zijn ze verder gegaan met de productie van schoeisel voor de Nederlandse militairen en voor de troepen in Nederlands-Indië.

 

De bloeitijd voor velen uit de schoenenbranche, en dus ook voor Berkelmans schoenen, kwam in de jaren ‘60. Het personeel groeide uit om de productie bij te kunnen houden. Wel 40% van de productie in die tijd bestond uit het maken van jongensschoenen. Vooral ronde maanden juli/augustus wanneer de scholen weer starten. Niet alleen werd er met frisse moed aan een nieuw schooljaar gestart, het ging ook altijd gepaard met een paar degelijke, leren Berkelmans schoenen.

 

Berkelmans schoenen bestel je online bij Stoute-schoenen.nl

Bij Stoute-schoenen.nl kan je rekenen op top service! Bestel vandaag nog een paar Berkelmans schoenen en ontvang deze binnen 1-2 werkdagen in huis. Voor de verzendkosten betaal je niks, deze zijn gratis! De leveringen worden verzorgd door PostNL. Middels track & trace houd je de levering in de gaten. Niet thuis? Je kan de schoenen ook op een andere locatie laten bezorgen! En mocht onverhoopt de bestelling niet naar wens zijn dan krijg je bij Stoute-schoenen.nl altijd “omruil/retour garantie”, ook tijdens de sale. Veel shopplezier bij de leukste online schoenenwinkel van Stoute-schoenen.nl!