Hoofdcategorie
Merken a-z
 

Puma schoenen
Puma schoenen

Dit merk behoeft natuurlijk geen introductie! Want wie kent Puma eigenlijk niet? Menigeen heeft wel een paar Puma (sport) schoenen aan zijn of haar voeten gehad. Dan wel om te sporten of vanwege het feit dat ze super trendy en erg comfortabel zitten. Sinds jaar en dag staan Puma schoenen voor kwaliteit, comfort, sportieve prestaties en een fashion statement. Voor groot en klein worden deze mooie schoenen vervaardigd onder deskundige ogen van de professionals. En vanaf nu ook te krijgen bij de leukste online schoenenwinkel van Stoute-schoenen.nl!

Artikel 1 - 38 van 38
Artikel 1 - 38 van 38

Puma - de geschiedenis in vogelvlucht

1924

De gebroeders Rudolf en Adolf Dassler richten het schoenenbedrijf “Gebrüder Dassler Schufabrik” op in Herzogenauracht, Duitsland. Hun eerste succes volgde al snel in 1928 tijdens de Olympische spelen welke toen in Amsterdam gehouden werden. De meeste Duitse atleten liepen toen in Dassler spikes. In 1936 wint Jesse Owens 4 gouden medailles tijdens de Olympische spelen in Berlijn. In totaal zijn er 7 gouden 5 bronzen medailles gewonnen en zijn 2 wereld- en 5 olympische records gebroken door sporters die Dassler schoenen droegen tijdens hun sportprestatie. Dit was hun internationale doorbraak.

 

1948 - jaren ‘50

Op 1 oktober richt Rudolf Dassler “Puma Schufabrik Rudolf Dassler” op. De belangen van de 2 bedrijven worden verdeeld onder de 2 broers. In datzelfde jaar wordt de eerste Puma voetbalschoen, de “ATOM” op de markt gebracht. Een aantal leden van het West Duitse nationale voetbalteam dragen deze voetbalschoenen tijdens de allereerste na-oorlogse wedstrijd tegen Zwitserland in 1950, waaronder ook Herbert Burdenski die het winnende doelpunt scoort. Kort daarop wordt er in de jaren 50 de eerste “screw in studs” schoenen op de markt gebracht met de naam “SUPER ATOM”. Met deze schoen start de succesvolle voetbalperiode voor Puma. Maar er worden nog meer sportieve prestaties geleverd op Puma’s.

 

Successen in een notendop

De jaren die daarop volgen, boeken ze bij Puma alleen nog maar meer sportieve successen. Vele gouden, zilveren en bronzen medailles worden tijdens diverse Olympische spelen behaald, voetbalwedstrijden worden gewonnen (denk aan Pelé, Cruyff, Maradonna, Matthäus), wereldrecords worden verbroken op de atletiekbaan en dat allemaal mede dankzij de fantastische en professionele sportschoenen van Puma. Maar ook in de wereld van F1 racing (Ferrari team), tennis (Boris Becker, Martina Navrátilová, Serena Williams), hardlopen (o.a. Evelyn Ashford, Dieter Baumann, Usain “Lightning” Bolt) basketbal (Walt “Clyde” Frazier)  en in de golf (Cobra Puma Golf) sector kan je Puma terug vinden. Onze eigen Johan Cruyff is een absolute Puma fan en weigerde andere merken te dragen tijdens voetbalwedstrijden.

 

In 1998 komt Puma als eerste met de samensmelting van sport en vrijetijdsmode. In samenwerking met de ster ontwerpster Jil Sander brengen ze een nieuwe beweging in de fashion scene. Een nieuwe hype was geboren. En tot op de dag van vandaag zijn sneakers niet meer weg te denken uit het modebeeld.

 

Koop jouw favoriete paar Puma schoenen online bij Stoute-schoenen.nl

Bij Stoute-schoenen.nl bieden wij naast een uitgebreide schoenencollectie ook een uitstekende service. Zo betaal je bijvoorbeeld geen verzendkosten, mag je de schoenen ruilen of retouren en krijg je je aankoopbedrag teruggestort en betaal je veilige en gemakkelijk online via iDeal of Credit Card. Heb je nog vragen over de Puma schoenen of andere merken, dan staat onze klantenservice altijd voor je klaar via telefoonnummer: +31 (0)35 - 628 5666. Heel veel shopplezier op onze website!