Hoofdcategorie
Merken a-z
 

Romika schoenen

Als uitbreiding op ons assortiment dames schoenen, hebben wij het bekende merk ROMIKA opgenomen. Het uit Duitsland afkomstige merk is zeer geliefd vanwege de kwaliteit en robuustheid die ze leveren. Wij hebben gekozen om de dames sloffen aan het assortiment toe te voegen. Ze bieden dezelfde kwaliteit , comfort en natuurlijk net even wat extra warmte!

Zes letters samengevoegd - Romika

Het begon allemaal in 1922 toen drie slimme zakenmannen een nieuw merknaam op de markt brachten: dhr. Hans Rollman, dhr. Karl Michael en dhr. Karl Kaufmann. Met de eerste twee letters van hun achternaam kwamen ze met de merknaam RO MI KA. De drie heren waren er van overtuigd dat ze strategisch gezien een sterke merknaam ontwikkeld hadden. Simpel en makkelijk uit te spreken, niet alleen in het Duits maar in alle talen. Uiteindelijk hebben deze 6 simpele letters een wereldwijde markt weten te bereiken met hun bekende schoenen. Uiteraard waren deze drie heren zich er toen totaal nog niet van bewust dat na ruim 85 jaar er zoveel naamsbekendheid verworven zou worden en dat ze zo’n enorm marktgebied bereiken zouden!

 

Vanwege hun Joodse afkomst en de druk vanuit de Nazi’s moesten de heren Rollman en Kaufmann in 1935 het land ontvluchten. Dit leidde uiteindelijk tot overname door de bank. In 1936 werd het merk ROMIKA overgenomen door dhr. Helmuth Lemm welke de naam veranderde in ROMIKA GmbH. Het bedrijf groeide uit en bood al snel aan 1000 man een arbeidsplaats. Helaas werden de fabrieken tijdens de tweede wereld oorlog gebombardeerd en gingen verloren. Na de oorlog is er veel opgebouwd en werd er een doorstart gemaakt met 50 man. Ze begonnen met rubberen schoenzolen, binnenbanden voor fietsen en thermosflessen. Geleidelijk aan werd de productie van rubberen laarzen weer hervat en werd ROMIKA daarbij de eerste fabrikant die met geperst rubber werkte.

 

Gedurende de jaren 50 bloeide de Duitse economie enorm. Steeds meer gerenommeerde en hoog kwalitatieve producten kwamen op de markt en Duitsland verkreeg toen ik ook zijn bekendheid om het vervaardigen van kwaliteitsproducten. Wat je uit Duitsland haalde was gewoon goed!. ROMIKA floreerde hier natuurlijk in mee en snel boden ze een uitgebreid schoenenlijn. Er werkte toen inmiddels al 2400 mensen bij het bedrijf.

Hun specialisme breide zich steeds meer uit en richtte zich sinds de jaren 80 specifiek op sport, vrije tijd en mode. Inmiddels wordt ROMIKA gerund door dhr. Carl August Seibel, welke direct valt onder de Joseph Seibel Groups. Inmiddels hebben ze een doorstart gemaakt en voeren ze de naam ROMIKA Shoes GmbH.

 

Degelijke dames schoenen en pantoffels in een hip jasje

Bij ROMIKA kan je dus wel spreken over vakkennis, ze weten wel waar ze mee bezig zijn. Naast degelijke schoenen en pantoffels met optimale steun en comfort, bieden ze ook een leuke mix aan ontwerpen en hippe kleuren. Voor ieder wat wils. Of je nu een open of gesloten schoen/pantoffel zoekt, er is altijd wel een model dat bij jou past. Oma schoenen? Oude wijven pantoffels? Die zijn verleden tijd! ROMIKA gaat met de tijd mee zonder in te leveren op kwaliteit, steun en comfort!

 

Eenvoudig online bestellen en thuis passen

Bij Stoute-schoenen.nl is het wel erg gemakkelijk online bestellen! Kies jouw favoriete paar ROMIKA schoenen uit en laat ze gratis opsturen. Thuis kan je ze dan in alle gemak passen. Klopt de maat toch niet? Geen probleem, wij sturen u een ander paar of geven gewoon uw geld terug. Heb je nog vragen over de ROMIKA collectie? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer:+  31 (0)35 - 628 5666