Hoofdcategorie
Merken a-z
 

Sperry schoenen

Bij watersport denkt men al snel aan bootschoenen. Sperry schoenen kent zijn oorsprong in het water. Een oer Amerikaans merk met diepgaande wortelen tot zelfs in de eerste wereldoorlog. Graag doen wij een boekje open over dit fantastische merk dat zeker zijn plekje verdient in de nautische wereld en huidige modebeeld! Bij Stoute-schoenen.nl hebben we een gezellige collectie Sperry schoenen voor zowel de vrouwen als de mannen. Neem een kijkje in onze online schoenenwinkel en bestel hier jouw favoriete paar.

Artikel 1 - 1 van 1
Artikel 1 - 1 van 1

De jonge jaren 1895-1920

Paul Sperry, geboren en getogen in Connecticut, komende uit een nautische familie, luisterde altijd geboeid naar de spannende zee avonturen van zijn overgrootvader, Kapitein Sereno Armstrong. Vele avonturen werden er beleefd bij de Zuidzee eilanden. Gedurende zijn studiejaren brak Wereldoorlog I uit en trad Sperry in dienst bij de US Marines.

 

Geboorte van een antislipzool door een hond - 1935

Paul Sperry, inmiddels een zeer bedreven marinier en uitvinder, verloor bijna zijn leven aan boord door de ongelofelijk gladde dekken. Het heeft jaren geduurd maar uiteindelijk is het hem gelukt de perfecte antislip zool te ontwikkelen. En dit allemaal mede dankzij zijn eigen hond. Hij zag het dier moeiteloos over het ijs rennen en heeft toen, met gebruik van een mes, sneden in de rubberen zool van de schoen gemaakt, precies op dezelfde wijze als de groeven van een hondenpoot. Dit was de geboorte van de allereerste bootschoen.

 

Sperry verovert alle matrozenharten - 1936

Vanuit vele hoeken in de zeevaart werd Paul Sperry aangeschreven alsjeblieft de bootschoenen te produceren en leveren. Deze schoenen zorgde voor veiligheid aan boord en het personeel moest deze schoenen dragen. Zelfs tijdens de 2de wereldoorlog behoorde de Sperry Top Sider tot officiële militaire uitrusting bij de US Mariniers.

 

Sperry schoenen 1960 tot heden

Het zijn de Kennedy’s die in de jaren ‘60 tijdens een vakantie gefotografeerd worden waarmee ze een iconisch nautische trend creëren. Sperry Top Sider bootschoenen werden hier onlosmakelijk aan verbonden. En in 1987 won America’s Cup de finale tijdens de zeilwedstrijden waardoor de US de beker weer terugwon. Ook hier speelde Sperry Top Sider bootschoenen een grote rol.

 

Sperry schoenen online kopen bij Stoute-schoenen.nl

Profiteer van onze top service en bestel Sperry schoenen online bij Stoute-schoenen.nl. Naast een uitgebreide collectie schoenen van dames, heren en kinderen bieden wij jou ook kosteloze verzending, snelle levering en een “niet goed, geld terug” garantie. Alle betalingen geschieden binnen een veilige betaalomgeving middels iDeal of Credit Card.

Heb je nog vragen over Sperry schoenen of een ander merk? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij zitten voor je klaar op 31 (0) 35 - 628 5666. Veel shopplezier op de leukste webwinkel van Stoute-schoenen.nl.