Hoofdcategorie
Merken a-z
 

Ecco schoenen
Ecco schoenen

Er bestaat een merk dat geen aankondiging noch introductie nodig heeft. Ecco schoenen. Wereldwijd bekend en gewild. Elegantie, comfort, hoogwaardige materialen en stijlvol. Vergeet pijnlijke voeten, vergeet die “oude wijven” schoenen en stap in de wereld van Ecco schoenen waar comfort en modieus samen komen. Wij van Stoute-schoenen.nl zijn bijzonder trots op deze nieuwe collectie die wij jullie vanaf het komende seizoen kunnen aanbieden! Kijk snel verder op onze website of kom eens langs bij één van onze winkels in Het Gooi. Veel shopplezier!

Artikel 1 - 1 van 1
Artikel 1 - 1 van 1

Een man met een droom

Gedurende de jaren ‘60 had Karl Toosbuy - oprichter van Ecco - een droom. De uit Denemarken afkomstige Karl wild zijn eigen schoenenfabriek inclusief zaak hebben. Al op jonge leeftijd was hij begonnen met een opleiding tot schoenmaker waarna hij op zijn 30-ste manager werd van een schoenenfabriek in Copenhagen. De zakelijke kant echter, was niet van hem.

 

De familie besloot om alle veiligheid overboord te gooien en verhuisden naar Bredebro aan de westkust van Denemarken, net ten noorden van de Duitse grens. Eenmaal gesetteld, hebben ze een leegstaand fabriekshal overgenomen waar ze met een klein samengesteld team gewoon begonnen zijn met de productie van schoenen. Onder de naam Venus zijn ze in eerste instantie begonnen met damesschoenen. De arbeidsdagen waren lang en intensief. Vele problemen werden ondervonden én opgelost, maar de twijfel sloeg ook vaak genoeg in.

 

Succes met de D.I.P.

Het succes kwam in de jaren ‘70. De designer van Ecco, Ejnar Truelsen, ontwierp de “JOKE” en deze bracht de doorbraak. Hierop volgde verschillende series revolutionaire schoenen waarvan sommigen nog worden geproduceerd. Karl Toosbuy kocht toen zijn eerste Direct Injection Production (D.I.P.) machine waarover hij zo enthousiast was dat hij, zonder afwachting van de eerste resultaten, direct een tweede van kocht.

 

Het DIP proces is een zeer gespecialiseerd productieproces waarin het bedrijf een wereldleider is. Tijdens het D.I.P. proces wordt het bovengedeelte van de schoen in een mal geplaatst waarna vloeibaar polyurethaan wordt geïnjecteerd. Hierdoor wordt een anatomisch correcte tussenzool en/of buitenzool gevormd. De voordelen van een D.I.P. zool zijn onder andere:

 

  • De aller sterkste manier om een zool aan het bovengedeelte van de schoen te bevestigen;
  • Een waterdichte zool welke zijn flexibiliteit behoudt;
  • Verschillende toepassingsmogelijkheden zoals kleurgebruik.

 

Gehele productie Ecco schoenen in eigen handen.

Alle Ecco schoenen worden in geheel eigen productie vervaardig. Van ontwerp tot de verpakking. Hierdoor is er altijd controle op bijvoorbeeld de kwaliteit van het leer, het productieproces, de ontwerpen en de uitwerkingen daarvan. Hierdoor weet je dat je met een paar Ecco schoenen altijd de beste kwaliteit, ultieme comfort en een trendy mode item in handen hebt.

 

Bestel jouw favoriete paar Ecco schoenen online bij Stoute-schoenen.nl

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Ecco schoenen? Bestel ze dan vandaag nog online bij Stoute-schoenen.nl en laat ze thuis sturen. Binnen 1-2 werkdagen heb jij je bestelling in huis en kan je de schoenen op je gemak thuis proberen. Waarom je bij Stoute-schoenen.nl bestellen moet?

 

  • Snelle levering;
  • Veilige betaalomgeving;
  • Geen bezorgkosten;
  • Niet goed, geld terug garantie.